Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на предница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги недеите така да говорите....Погледнете ми първата снимка и забежете клирненса ми....колко е....Погледнете и разтоянието от горната част на гумата ми и калника.....?
    И това е без пасажери и без натоварване....Така колата не може да се кара.....!!!Повечето алфи на са така които съм заглеждал....След интервенцията сега е друга бира.....
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
      Така колата не може да се кара.....!!!
      Не знам твоята колко е била ниска, аз моята си я карам без проблем
      Първоначално публикувано от bobbybg75 Покажи съобщение
      много хубава кола прилича на лада нива хора като искате висока кола си купете джип не разбрахте ли че това е лимузина а не кола да си орете нивата с нея има голфове за тая работа с тия пружини и тая вдигната предница е усран целият италиански дизайн
      Този пост отразява точно моето мнение по темата.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Откакто си махнах шпилките отдолу на картера и планката-паразит не съм имал никакви проблеми
        Ако съм те разбрал правилно, мисля, че ЖТДто такива шпилки нема.
        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Не искам да преча на темата или нещо, но ако се вдигне предницата на тоя автомобил дали няма да се наруши аеродинамиката във високите скорости? Хубаво че намираме алтернативни начини да попраеяме фарове, окачвания и т.н. но това са го мислели сигурно 20 инжинера как да стане и сега ние с 1 замах да променим нещо толкова важно дали няма да свърши с влошаване на нещата? Просто мисъл...

Comment

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
            Не искам да преча на темата или нещо, но ако се вдигне предницата на тоя автомобил дали няма да се наруши аеродинамиката във високите скорости? Хубаво че намираме алтернативни начини да попраеяме фарове, окачвания и т.н. но това са го мислели сигурно 20 инжинера как да стане и сега ние с 1 замах да променим нещо толкова важно дали няма да свърши с влошаване на нещата? Просто мисъл...
            Има логика да влиза повече въздух под колата при големи скорости и колата да олеква, но това е просто логика без познания ама ако се окажа прав мале мале
            sigpic

Comment

Има логика да влиза повече въздух под колата при големи скорости и колата да олеква, но това е просто логика без познания ама ако се окажа прав мале мале
              Донякъде е вярно но проблема е в това че влизайки под колата въздушния поток се забавя и според закона на Бернули неговото налягане се увеличава и това създава подемен ефект или иначе казано имате самолетно крило с форма на Алфа 166 Но по темата - моя съвет и решение на ниската предница е ето това http://www.prospeed.bg/cat/index.php...4129_4131_4185

П.П. И понеже ще си слагам такава скара искам да питам колегите, които повече знаят - тази кора не влошава ли охлаждането на картерите ???
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първо не виждам какво ще предпази тая кора като си изпраскаш картера и второ кой ще тръгне да си слага 12кг на колата без бой Според мен недей
                sigpic

Comment

Аз пък се чудя как да сваля задницата Всеки с проблема си Ако някой му идва нещо на ум да казва.
                  По не потвърдена информация Алфите след 2001 година са с по дълги амортисьори от тези които са преди 2001 и естествено чашката където лежи пружината е повдигната нагоре с около 4-5см.В следствие на това и колата е по висока с около 4-5 см по висока отпред.И като я погледнеш от страни се вижда ясно че разтоянието м/у предната страна на прага и задната е еднакво.А при нашите се забелязва че отпред е по ниска.За това съм решил да подлага не повечеот това което го имат по новите Алфи.Да се изравнят предница и задница.Щом техните не изхвърчат при по високи скорости,Следователно не трябва това да се случи и с нашите.Явно това е била грешка при дизайна която в последствие е изчистена.Това не се случва да се чистят грешки само при нашата марка коли.Получава се с много други автомобили и други стоки-няма значение кои.Вече съм решил как ще постъпя с повдигането.След това ще пиша резултати и снимки.Ще се постарая да запиша и точните размери на фланеца та ако някой реши да повдига след това да му ги дам да не се лута по стругари а всичко да приключи за 1 час.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                    ето снимките
                    Не че искам да спамя ама тази кола я има в раздел - продава се, от колегата - крис.. Има УП от днес
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Да, колата е негова (Не на Крис, а на Пепко-Бепко ). Даже днес се видяхме за малко да погледне и моята, защото работи в сервиз.
                      Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                        Донякъде е вярно но проблема е в това че влизайки под колата въздушния поток се забавя и според закона на Бернули неговото налягане се увеличава и това създава подемен ефект или иначе казано имате самолетно крило с форма на Алфа 166 Но по темата - моя съвет и решение на ниската предница е ето това http://www.prospeed.bg/cat/index.php...4129_4131_4185

П.П. И понеже ще си слагам такава скара искам да питам колегите, които повече знаят - тази кора не влошава ли охлаждането на картерите ???
                        Колега аз такава скара съм си заслагал от 3 месеца... Дал съм и на тея 150 лв капаро и все още ме мотаят... Всеки ден "звънят" до Германия да питат кво ми става с кората... 3 МЕСЕЦА няма лъжа измама... последния път като се чухме каза че идва в понеделник.... във вторник ми каза че дошлата коора е за друга марка и ми каза че тъй като съм чакал доста бил решил че мога да отида да си взема капарото.... от него да мине.... не се занимавай с тея!!!!!!!!
                        Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                        Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
                          Колега аз такава скара съм си заслагал от 3 месеца... Дал съм и на тея 150 лв капаро и все още ме мотаят... Всеки ден "звънят" до Германия да питат кво ми става с кората... 3 МЕСЕЦА няма лъжа измама... последния път като се чухме каза че идва в понеделник.... във вторник ми каза че дошлата коора е за друга марка и ми каза че тъй като съм чакал доста бил решил че мога да отида да си взема капарото.... от него да мине.... не се занимавай с тея!!!!!!!!
                          Благодаря за инфото, ще го имам предвид.
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Колеги, ще ползвам темата да попитам как да повдигна предницата? Как става с тези чашки от Голф, или друг вариант подлагане на втулки под чашката на пружината като на снимката. Това дали ще стане http://www.dbk-dimitrov.com/%D1%82%D...lancia-kb-2241
                            Attached Files
                            Last edited by Megadet; d.m.y г., 16:42.
                            Alfa 166jtd,1999

Comment

Никой ли не може да даде мнение?
                              Alfa 166jtd,1999

Comment

Някой може ли да каже как да я повдигна отпред?
                                Alfa 166jtd,1999

Comment

Working...
                                X